Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Martin Ödegaards Arsenal vann Community Shield. Foto: Dylan Martinez/Reuters/Bildbyrån

Arsenal slog Manchester City – efter sen kvittering

Uppdaterad
Publicerad

Manchester City såg ut att vinna Community Shield.

Men i den elfte(!) tilläggsminuten kvitterade Arsenal.

Sedan avgjorde de på straffar – och City förlorade därmed sin tredje raka Community Shield.

Den engelska tävlingssäsongen inleddes i dag, med Community Shield, den årliga matchen mellan föregående säsongs liga- och FA-cupmästare.

Eftersom Manchester City förra säsongen vann dubbeln fick ligatvåan Arsenal en plats i matchen.

Akanji styrde in i eget mål

Och efter att, helt rättvist, tagit ledningen i den 77:e minuten efter ett fint mål av inhopparen Cole Palmer (som i somras vann U21-EM med England) såg det ut som att City skulle ta hem ännu en titel.

Men på den elfte (av åtta utannonserade) tilläggsminuten kvitterade Arsenal, efter att Leandro Trossard inspel ändrat riktining på City-försvararen Manuel Akanji.

Arsenal satte fyra straffar

Matchen gick därefter vidare till straffar, och där brände City två av de fyra första straffarna. När Fabio Vieira sedan satte Arsenals fjärde raka straff var segern ett faktum.

– Det här var ett styrkebevis. Detta visar att vi kan slå ett lag som Manchester City i en viktig match när det gäller, säger Arsenals målvakt Aaron Ramsdale, enligt nyhetsbyrån AP.

”Var så nära”

För Manchester City var det den tredje Community Shield-förlusten i följd.

– Vi kom hit för att vinna, och var så nära, säger den besvikne tränaren Pep Guardiola.

Manchester City inleder Premier League-säsongen på fredag nästa vecka mot nykomlingarna Burnley. Arsenal inleder säsongen dagen efter (lördag) mot Nottingham Forest.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.