Aaron Ramsey gjorde Arsenals viktiga 3-1-mål. Foto: Bildbyrån

Arsenal studsade tillbaka efter storförlusten

Arsenal åkte på en blytung 1–5-förlust senast mot Liverpool. Och Tottenham på en liknande hemma mot Wolverhampton

På nyårsdagen studsade lagen tillbaka, genom storsegrar i Premier League-fotbollen.

Efter att ha fått tyngsta möjliga avslut på 2018 när laget i lördags spelades ut av Liverpool, som hade 4–1 redan i paus, såg Arsenal till att 2019 inleddes på ett helt annat sätt.

Nu var det förvisso inte Premier Leagues serieledare som väntade utan nästjumbon Fulham.

Men segern med 4–1 gav likväl tre välbehövliga poäng till tabellfemman som jagar en högre placering.

Granit Xhaka inledde målskyttet i den 25:e minuten och sedan dröjde det till andra halvlek innan Alexandre Lacazette utökade till 2–0. Fulhams inhoppare Aboubakar Kamara reducerade med drygt 20 minuter kvar av matchen men Arsenal säkrade sedan segern med två snabba mål av Aaron Ramsey och Pierre-Emerick Aubameyang.

Tottenham, som tappade 1–0 till 1–3 hemma mot Wolverhamton fick en drömstart borta mot Cardiff. Harry Kane gjorde 0–1 i tredje minuten och Christian Eriksen sköt iskallt 0–2 efter tolv minuter. Efter 0–3 i paus kunde Tottenham lugnt kontrollera matchen och vinna med just 0–3.

Tidigare under nyårsdagen blev Leicesters Jamie Vardy Premier League-fotbollens förste målskytt under det nya året. Den 31-årige anfallaren satte matchens enda mål i 1–0-segern borta mot Everton efter ett friläge.