Arsenal till Champions League-kvartsfinal efter straffdrama

Till slut kunde inget annat än straffar skilja Arsenal och Porto åt i den andra åttondelsfinalen i Champions League (1–0 i matchen och 1–1 totalt).

Där drog Arsenal det längsta strået, tack vare målvakten David Raya som räddade två straffar, och säkrade en kvartsfinalplats.

Formstarka Arsenal har ångat på i Premier League men åkte i det första åttondelsmötet med Porto i Champions League på en 1–0 förlust i Portugal. På tisdagskvällen var det dags för returmöte.

Ett kokande Emirates fanns bakom de rödvita spelarna i jakten på ett ledningsmål under den första halvleken. I den 41:a minuten kom målet genom Leandro Trossard – fint framspelad av norrmannen Martin Ödegaard.

– Med perfekt tajming och hårdhet släpper han igenom den bollen, kommenterade TV4 Plays expert Jens Fjellström.

En tajt tillställning följde där mittbacksveteranen Pepe, 41, styrde sin backlinje och gjorde det svårt för Arsenal i jakten på en utökning.

Matchen gick hela vägen till straffar där Arsenal slutligen drog det längsta strået. Målvakten David Raya blev stor hjälte när han räddade två av Portos straffar medan Arsenal visade kyla från elva meter.

Segern innebär att Arsenal är klart för sin första Champions League-kvartsfinal på 14 år. Kvartsfinalerna lottas på fredag.