Arsenal avgjorde i slutminuterna mot Manchester United. Foto: TT

Arsenal vann toppmötet med Man United efter VAR-granskat mål

Det såg ut som om Manchester United skulle lugga serieledande Arsenal på två viktiga poäng. Men i den sista ordinarie minuten gjorde Eddie Nketiah 3-2 för Arsenal och blev stor matchvinnare med sina två mål.

– Vi ville så gärna vinna, säger han till Sky Sports.

– Jag tyckte att det var ett korrekt mål men när VAR-skylten kom upp började hjärtat slå lite extra. Man kunde se att vi ville vinna och hur hårt vi kämpade för oss själva och våra fans. Vi fortsatte att trycka på och lyckligtvis hittade vi målet, säger Nketiah till Sky Sports.

Även om segermålet kom sent var resultatet rättvist. Det var Arsenal som hade de flesta och bästa chanserna och tryckte på. Det blev ett stort kramkalas på planen och fansen stod kvar länge och sjöng.

Arsenal har nu fem poängs försprång till Manchester City med en match mindre spelad i tabelltoppen.

Med sex minuter kvar av ordinarie tid studsade bollen i Uniteds straffområde och Eddie Nketiah drog till stenhårt från ett par meter, ett skott som David De Gea reflexräddade.

Nketiah hade siktat in sig. I den sista ordinarie minuten gjorde Nketiah 3-2 efter att ha vrickat in bollen nära mål. Händelsen videogranskades ur flera tänkbara offsidesituationer. Jublet blev öronbedövande på Emirates när målet godkändes.

Skott från långt håll av Saka gav 2-1

Arsenal gick ifrån tlll 2-1 i början av den andra halvleken. Bukayo Saka hade bollen långt från mål och drog till ett hårt skott. David De Gea var på väg in i målet och hann inte tillbaka till den bortre burgaveln där bollen gick in.

Ett par minuter senare kvitterade argentinaren Lisandro Martinez (nybliven världsmästare) till 2-2 efter en hörna. Arsenals målvakt Aaron Ramsdale fick inte ordentlig träff på bollen när han rensade bort den. Martinez, försedd med ett svart pannband, kastade sig fram och nickade in bollen i en båge, där Gabriel försökte nicka bort den utan att lyckas.

Med 20 minuter kvar kom Saka i ett nytt läge från högerkanten och sköt ett fräsande skott som tog i stolpens utsida när han sökte upp samma hörn igen.