Asllani utburen på bår i slutminuten

Uppdaterad
Publicerad

Inte nog med att Sverige föll efter förlängningsdrama mot Nederländerna. För Kosovare Asllani blev det dubbel olycka när hon i slutminuterna fick en boll i huvudet och blev utburen på bår.

”Efter matchen har vi varit på sjukhus och utfört CT (datortomografi) och MR (magnetisk resonans). Preliminärsvaret visar inte några tecken på allvarligare skada”, säger landslagsläkaren Houman Ebrahimi i ett uttalande enligt TT.

Sverige föll i VM-semin mot Nederländerna med 0-1 efter sedan Jackie Groenen placerat in bollen bakom Hedvig Lindahl tio minuter in i förlängningen.

Därmed väntar bronsmatch på lördag mot England istället för en sprakande final mot USA.

För Kosovare Asllani fick matchen ett ännu tråkigare slut. Svenskan fick en boll i huvudet i slutminuterna, säckade ihop på planen och tillsynes utslagen fick hon läkarvård på planen där hennes nacke fixerades. Efter några minuters vård blev hon sedan utburen på bår.

En minut senare blåstes matchen av.

Efter matchen meddelade det svenska förbundet att Asllani befinner sig på sjukhus tillsammans med landslagsläkaren Houman Ebrahimi för undersökning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.