Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Kosovare Asllani. Foto: Bildbyrån

Asllani: ”Börjar bli för stora för den här arenan”

Uppdaterad
Publicerad

Sverige spelar EM-genrep mot Brasilien på Friends Arena.

I framtiden vill landslagsstjärnorna se fler matcher i Stockholm.

– Vi börjar bli för stora för den här arenan (Gamla Ullevi), säger Kosovare Asllani.

Gamla Ullevi i Göteborg har varit det svenska damlandslagets nationalarena sedan 2009.

Men inför sommarens EM-slutspel i England ska landslaget spela genrep mot Brasilien på Friends Arena. Under 2019 ställdes man mot Tyskland på Friends Arena i VM-genrepet och slog då det 17 år gamla publikrekordet när 25 882 åskådare var på plats.

Damlandslaget i fotboll

”Tror det är nästa steg”

Beskedet om att spela match på Friends Arena togs emot med glädje av spelartruppen.

– Jag gillar det. Samtidigt spelar vi på Ullevi nu, men jag ser fram emot att kunna öppna Friends ännu oftare för oss. Jag tycker att vi börjar bli för stora för den här arenan, även om vi älskar att spela här. Vi vill så klart spela ännu fler matcher på Friends. Det tror jag är nästa steg, säger Kosovare Asllani.

”Intresset börjar bli så stort”

Hon får medhåll av Caroline Seger.

– Nu börjar intresset bli så stort. Vi börjar sälja ut denna arenan. Om trycket är tillräckligt stort, och vi klarar av att sälja ut Friends då tycker jag definitivt att man bör tänka om. Annars gillar jag denna hemmaarenan väldigt mycket, säger Seger.

Magdalena Eriksson ser fram emot att spela på ”hemmaplan” i Stockholm.

– Jag ser otroligt mycket fram emot matchen mot Brasilien. Jag håller med om att vi skapat oss en hemmaborg här där vi trivs bra. Att vi fortsätter fylla den här arenan sänder en stark signal och visar att vi börjar bli redo att fylla större arenor, säger Eriksson och fortsätter:

– Sen att komma hem till min hemstad Stockholm och att spela där känns fantastiskt kul och inspirerande. Förhoppningsvis kan vi få så stor publik som möjligt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damlandslaget i fotboll

Mer i ämnet