Lina Hurtig och Kosovare Asllani. Foto: Bildbyrån

Asllani och Hurtig missar landskampen mot Kina

Uppdaterad
Publicerad

Känningar stoppar duon.

Kosovare Asllani och Lina Hurtig missar VM-testet.

– Vi gör bedömningen att de inte är redo, säger landslagsläkaren Houman Ebrahimi.

Sverige tvingas klara sig utan Kosovare Asllani och Lina Hurtig i VM-årets första landskamp. Anfallsduon kom till landslagssamlingen i Marbella med känningar i kroppen.

– Stegringen av både Kosovares och Linas träning fortsätter och går åt rätt håll. Men vi gör bedömningen att de inte är redo för att medverka i morgondagens match, och därmed arbetar de vidare individuellt med siktet inställt på tisdagens match mot Tyskland, säger landslagsläkaren Houman Ebrahimi.

Arsenalanfallaren Hurtig har stämplats i foten, medan Milanyttern har en muskelkänning. Ebrahimi specificerar inte på grund av integritet mot klubben.

Resten av 25-mannatruppen är tillgänglig till mötet med Kina. Och Asllani och Hurtig väntas bli tillgängliga till träningsmatchen mot Tyskland på tisdag, den 21 februari.

SVT sänder Sveriges träningslandskamp mot Kina, avspark klockan 18.30.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.