Asllani om nygamla rollen: ”Drömposition”

Uppdaterad
Publicerad

Sedan Peter Gerhardsson tog över Sveriges damlandslag har Kosovare Asllani flyttat in från kanten till en klassisk nummer tio-roll. Där trivs hon som fisken i vattnet.

– Den offensiva mittfältspositionen har passat mig väldigt bra. Jag känner att jag får ut mest av min kapacitet där. Om man kan få boll i ytan framför motståndarens backlinje så är det ju en drömyta. Jag tycker det är riktigt kul att spela där, säger hon till SVT Sport.

Då Sverige möter Italien borta imorgon lär Asllani få speltid. Hon vill gärna nöta in sig i rollen på offensivt mittfält fram tills VM i Frankrike nästa sommar.

– Ju mer man får träna i en position, desto bättre blir man i den. Jag har haft en liknande position i klubblaget. För mig är det en dröm att få boll rättvänd och leverera passningar till våra forwards.

Damlandslaget i fotboll

Asllani har kommit att spela en viktig roll i Gerhardssons lagbygge.

– Hon har varit central under den tiden jag har varit här. Hon har spelat i en nummer tio-roll och är väldigt viktig för framför allt kreativiteten i sista tredjedelen, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damlandslaget i fotboll

Mer i ämnet