Athletic upp i serieledning

Superettan har en ny tabelletta: AFC United. I toppmatchen hemma mot Halmstad vann laget stort. Efter 24 minuter stod det 4–1, som också blev slutresultatet.

AFC United är ett av seriens bästa hemmalag och under lördagen visade man varför.

Storsegern mot ex-allsvenska Halmstad, serieledaren inför den 15:e omgången, gör att tränaren Özcan Melkemichels trupp har 15–4 i målskillnad och 19 poäng hemma.

Fick en drömstart

Redan efter sex minuter hade AFC United 2–0 efter mål av Daniel Jarl och Othman El Kabir.

Sasa Matic utökade ledningen innan Marcus Johansson reducerade, men kort därefter blev El Kabir målgörare igen.

Och allt detta innan ens en halvtimme var spelad på Skytteholms IP.

Anmärkningsvärt är att den nya tvåan Halmstad nu släppt in elva mål på tre matcher – jämfört med fem under de första tolv omgångarna.