Atletico Madrid slog ut Leicester ur Champions League. Foto: BILDBYRÅN

Atletico slog ut engelska jätteskrällen

Med 1-0 i ryggen, och dessutom ett tidigt bortamål på engelsk mark fick Atletico Madrid en ganska behaglig resa till semifinal i Champions League.

Leicester är den stora skrällen i årets Champions League. Men i kvartsfinal tog den brittiska sagan slut.

Atletico Madrid var för starka till slut. Efter segern på hemmaplan hade spanjorerna mycket goda förutsättningar att ta sig vidare till semifinal.

Och de tog den.

Madrid till semifinal

När Niguez gjorde 1-0 i den 26:e minuten kändes Leicester som ett slaget lag. Det hjälpte inte att Vardy kvitterade i den 61:a minuten. Hemmalaget hade behövt åstadkomma mer.

De försökte göra de två ytterligare målen som krävdes – men Atletico klarade uppgiften och är i semifinal i sin tredje semifinal på fyra säsonger i Champions League.