”Beta” Gunnarsdottir kan ta över Chelsea. Foto: Bildbyrån.

Avslöjar: ”Beta” Gunnarsdottir aktuell för Chelsea – en av få kandidater kvar

Uppdaterad
Publicerad

Emma Hayes lämnar Chelsea.

Då kan SVT Sport avslöja att Elisabet ”Beta” Gunnarsdottir är aktuell för toppjobbet.

Det står sedan tidigare klart att Emma Hayes lämnar Chelsea efter sommaren för jobbet som förbundskapten för USA:s damlandslag.

Sedan beskedet har den engelska toppklubben jobbat för att hitta en ersättare. I veckan kom uppgifter om att Casey Stoney (San Diego Wave) och Laura Harvey (Seattle Reign) är akutella för att ta över.

Nu kan SVT Sport avslöja ytterligare ett namn som tagit sig till slutfasen. Det rör sig om den tidigare Kristianstads DFF-tränaren Elisabet ”Beta” Gunnarsdottir.

Isländskan ska enligt flera av varandra oberoende uppgifter ska ha setts till i London där hon ska ha intervjuats på plats. Enligt samma uppgifter ska isländskan vara en av tre som är kvar i processen tillsammans med Stoney och Harvey.

Lämnade efter 15 år

”Beta” lämnade KDFF i vintras efter att ha varit en del av klubben i 15 år.

– Jag har haft tur, jag har fått möjligheten att komma till en arbetsplats varje dag i 15 år med människor som jag idag kan kalla mina vänner för livet och vi har haft fantastiskt roligt tillsammans i motgång, sade hon när hon lämnade.

SVT Sport har sökt Gunnarsdottir som avböjer en kommentar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.