Axén: ”Väldigt grova sexuella ofredanden”

Uppdaterad
Publicerad

Penisbilderna var inte det enda som Gunilla Axén utsattes för under tiden som anställd på Svenska fotbollförbundet. För SVT Sport berättar Axén nu om flera fysiska ofredanden.

– Det är väldigt grova sexuella ofredanden, säger hon.

Idag hölls ett andra möte mellan Gunilla Axén och SvFF med anledning av de penisbilder som Axén fick skickade till sig när hon arbetade som utvecklingschef på förbundet i början av 2000-talet.

– Det stod ”Godmorgon Gunilla” och var en penis, har Axén tidigare berättat för SVT Sport.

”Alla har erkänt”

Idag träffades Axén och chefsjurist Anders Hübinette för andra gången för att klargöra de fakta som framkommit.

– Alla har erkänt, det är en person som har sagt att han inte vill kännas vid det här. Men då finns det ju vittnen som har sett händelser som har pratat med Anders och de är anställda på förbundet idag.

– Allt det jag har sagt har varit sant och det känns jätteskönt.

Förutom penisbilderna har Axén utsatts för fysiska ofredanden.

– Det har varit betydligt värre saker skulle jag vilja påstå. Det har vi rett ut och diskuterat, hur kunde man ha gjort det här bättre.

”Väldigt grova sexuella ofredanden”

Du säger andra saker, värre saker, kan du berätta nåt mer om vad det är som har hänt?

– Det är ofredanden från olika personer som har hänt vid olika tillfällen, vid konferenser bland annat. Väldigt grova sexuella ofredanden. Det är väl det jag kan säga just nu.

Då är det fysiska ofredanden vi pratar om?

– Ja, absolut.

Anders Hübinette vill inte berätta några detaljer om vad som sades på dagens möte, han vill inte heller kommentera Axéns uppgifter om fysiska ofredanden.

– När det gäller detaljer i utredningen så återkommer vi med vad vi vill kommunicera utåt, det är vad vi håller oss till.

Hübinette: ”Vi ska analysera och dra slutsatser”

Hur ska ni gå vidare nu?

– Jag kan inte säga så mycket. Vi ska analysera och dra slutsatser om vad som ska komma ut av utredningen. Vi får helt enkelt återkomma.

Är du nöjd med utredningen?

– Alla samtal vi har haft har varit tillmötesgående i alla delar. Det kan jag konstatera.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.