Bahoui minns inget efter hjärnskakningen

Uppdaterad
Publicerad

I den första halvlekens absoluta slutsekunder tvingades AIK:s landslagsmeriterade Nabil Bahoui att utgå efter en smäll mot huvudet. Han gick in en närkamp med Halmstads Mohammed Ali Khan vars fot ofrivilligt träffade Bahoui i huvudet efter en pendlande rörelse när de bägge ramlat i gräset.

– Det var en läskig smäll, han är rejält groggy, säger AIK:s tränare Andreas Alm till C More. Bahoui hade svåra smärtor men kunde resa sig upp för egen maskin och bli utbytt. Enligt C More var Bahoui medvetslös i AIK:s omklädningsrum en stund i halvtid men det tillbakavisas av AIK: läkare Karol Zyto.

– Han har inte mått bra och tappat lite minne. Men han har inte varit avsvimmad, säger Zyto till Expressen som också uttalade sig för SVT.

– Det är en ordentlig hjärnskakning och han minns ingenting. Det tog honom 45 minuter att återhämta sig något så när, säger AIK:s läkare Karol Zyto till SVT och berättar att Bahoui kommer att genomgå noggranna undersökningar.

– Det kan dröja flera dagar innan han är tillbaka i träning och vi följer de regler som gäller enligt hjärntrappan, förklarar Zyto.

Ali Kahn förklarar olyckan för SVT Sport.

– Jag reste mig hastigt och fick foten på hans huvud. Jag var rädd att det skulle vara allvarligt och det verkar det ju vara, säger Kahn.

Vid en enkel hjärnskakning brukar man vara återställd efter mellan sex och tio dagar.

Bahoui missar därmed mötet med svenska mästaren Malmö FF i Skåne på torsdag. Efter det väntar Gefle hemma på Friends på söndag, en match som i högsta grad är i farozonen för Bahoui.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.