Caroline Seger. Foto: Bildbyrån

Seger missar världsmästarmötet

Uppdaterad
Publicerad

Den svenska landslagskaptenen Caroline Seger kommer inte att följa med till USA och delta i årets sista landslagsläger mot just världsmästarna USA.

Seger har tidigare varit skadad och behöver bygga upp sig inför nästa säsong.

– Det hade givetvis varit en bra utmaning att få vara med och avsluta året med att mäta sig med USA. Men Peter och jag landade i att det bästa för stunden är att jag stannar hemma från lägret för att på hemmaplan fortsätta stärka kroppen inför nästa säsong, säger Caroline Seger i ett pressmeddelande.

Caroline Seger som varit skadad under hösten men precis kommit tillbaka i spel för Rosengård kommer inte att följa med landslaget till årets sista landslagsläger som spelas i USA, Columbus.

Damlandslaget i fotboll

Ingen ersättare tas in

– Caroline missade våra senaste EM-kvalmatcher men kom tillbaka och spelade under säsongsavslutningen med Rosengård. Vi pratades vid i fredags och kom överens om att hon stannar hemma från USA-resan. På så sätt får Caroline möjlighet att fortsätta bygga upp kroppen på bästa sätt inför nästa år, säger förbundskapten Peter Gerhardsson.

Sverige kommer inte att plocka in någon ersättare för Seger.

Matchen mot USA spelas 01.30 natten mot torsdag 8 november svensk tid.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damlandslaget i fotboll

Mer i ämnet