Leo Messi uppvaktades hårt av Dortmundspelarna. Foto: TT.

Barcelona mållöst när Messi gjorde höstdebut

Uppdaterad
Publicerad

Barcelona spelade 0-0 i Dortmund när Leo Messi hoppade in och spelade för första gången i höst. Det var tyskarna som var närmast segern men Marc-André ter Stegen räddade en straff i den andra halvleken.

ter Stegen, som fick stränga instruktioner om att inte röra sig ut från linjen gjorde just det och räddade sig genom att slänga sig åt höger och tippa ut Marco Reus straff i den 57:e minuten. Julian Brandt hade också ett ribbskott för Dortmund. Det var ter Stegen som räddade Barcelona med flera fenomenala räddningar i kväll.

Några minuter efter straffräddningen byttes Leo Messi in och spelade för första gången sedan Copa America med Argentina i somras. Han har missat de fyra första matcherna i ligan med Barcelona på grund av en vadskada. Han skapade en del men kom aldrig loss ordentligt, hela tiden hårt uppvaktad.

Messi bytte av 16-åriga Ansu Fati som blev historisk som den yngste spelaren i en match anordnad av Uefa. 

UEFA Champions League

Borussia Dortmund logo

Borussia Dortmund

0 - 0

FC Barcelona logo

FC Barcelona

Signal Iduna Park, Dortmund
Publik: 66099
Domare: Ovidiu Hategan

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.