Claudia Pina jublar efter 2–1-målet mot Real Madrid i Champions League. Foto: Bildbyrån

Fördel Barcelona efter vändning i Champions League

Underläge i paus.

Tvåmålsledning efter slutsignal.

Och Fridolina Rolfös Barcelona har ett stabilt övertag i Champions League-kvartsfinalen mot Real Madrid.

Borta på Alfredo di Stéfano-stadion vann regerande Champions League-mästarlaget Barcelona med 3–1 mot turneringsdebuterande Real Madrid. Olga Carmona gav överraskande hemmalaget ledningen mot suveräna Barca – men i andra halvlek vände katalanska klubben som hittills har vunnit samtliga 24 matcher i ligan och redan säkrat den titeln.

I jakten på nästa kvitterade Alexia Putellas från straffpunkten, och i slutet av andra halvlek fullbordade Claudia Pina vändningen när hon utnyttjade ett motlägg i straffområdet och placerade in 2–1. Där sedan slutresultatet blev 3–1 till gästerna, Putellas blev tvåmålsskytt på tilläggstid när hon snyggt chippade över målvakten Misa.

Asllani borta

Landslagsanfallaren Fridolina Rolfö spelade hela matchen för Barcelona, men Kosovare Asllani saknades i Real Madrid på grund av skada.