Barcelona till CL-final trots ovanlig förlust

Uppdaterad
Publicerad

Barcelona är klar för Champions League-finalen – trots en ovanlig förlust.

Efter 45 raka segrar förlorade laget med 2-0 i returmötet med Wolfsburg.

Regerande Champions League-mästaren Barcelona har chans till en ny titel efter att ha gått vidare till finalen med totalt 5-3.

Det spanska storlaget, med svenska Fridolina Rolfö i laget, hade 5-1 att gå på från det första semifinalmötet på hemmaplan.

I Tyskland blev det en sällsynt förlust efter två mål av Wolfsburg i andra halvlek. Efter drygt en timmes spel och strax efter 2-0 byttes Fridolina Rolfö ut.

Formstarka Barcelona hade mäktiga 45 raka vinster innan den sviten bröts ikväll. Senast laget lämnade en tävlingsmatch mållös var mot just Wolfsburg för snart två år sedan, 25 augusti 2020.

Lyon väntar i finalen

I den andra semifinalen var Amanda Ilestedts Paris SG tvingade att hämta upp ett 3–2-underläge från den första matchen mot Lyon. De fick dock en tung start på matchen när Ada Hegerberg skickade in 1–0 för sitt Lyon redan i den 14:e minuten. I den andra halvleken spelade PSG upp sig och ett litet hopp tändes när Marie-Antoinette Katoto kvitterade i den 62:a minuten.

Närmare än så kom de dock aldrig och i stället kunde Lyons Wendie Renard avgöra mötet definitivt med sitt 2–1-mål med tio minuter kvar att spela.

Finalen spelas 21 maj.

UEFA Women's Champions League

VfL Wolfsburg logo

VfL Wolfsburg

2 - 0

FC Barcelona logo

FC Barcelona

Volkswagen Arena, Wolfsburg
Publik: 22057
Domare: Cheryl Foster

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.