Ansu Fati långtidsskadad. Foto: Bildbyrån

Barcelonas jättetalang långtidsskadad

Uppdaterad
Publicerad

Han är bara 18 år, har redan spelat 43 matcher för FC Barcelonas a-lag och har gjort 13 mål på dessa.

Men nu blir det en längre vila för Ansu Fati som opererat sitt vänstra knä.

Ungefär fyra månader.

Det är så länge Barcelona meddelar att Ansu Fati kommer att vara borta.

Fati har under sin redan korta karriär slagit flera tunga rekord. Redan förra hösten blev han med sina 16 år och 321 dagar den yngsta spelaren som spelat i en match i Champions League.

Den 24 oktober blev han den yngsta målskytten på 73 år ett El Clásico när han åtta minuter in i mötet med Real Madrid kvitterade till 1-1 (Real Madrid vann dessvärre till slut med 3-1). Han är också Barcelonas yngsta målskytt någonsin.

Lyckad operation

I september dessförinnan blev han också den yngsta målskytten någonsin för det spanska landslaget. Detta när han fick starta i ett möte med Ukraina där han behövde en halvtimme för att hitta nätet.

Om Fati nu blir den yngsta spelaren i Barcelonas historia att operera ett knä, det låter vi vara osagt. Men klubben konstaterar att Fati har opererats och att det gick bra. Nu väntar rehabilitering i ”cirka fyra månader” för supertalangen.

KLIPP: Ansu Fati historisk målskytt i El Clásico

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.