Bayern München körde över Barcelona. Foto: TT Nyhetsbyrån

Bayern München körde över Barcelona

Uppdaterad
Publicerad

Det var upplagt för en jämn kamp mellan två europeiska fotbollsjättar.

Men efter en halvtimme stod 4-1 till Bayern München och Barcelona såg ut som ett slaget lag.

I andra halvlek rann det iväg än mer och Bayern vann till slut med 8-2 i en av största vinsterna någonsin i Champions League-slutspel.

– Det var inte perfekt men väldigt bra. Resulatet speglar kanske inte matchen, men vi hade bra effektivitet, säger Thomas Müller till Viaplay.

I 22 minuter var det en jämn match där Thomas Müller öppnade målskyttet i den fjärde minuten. Tre minuter senare styrde David Alaba in en boll i eget mål och det var utjämnat. sedan rann det iväg.

På nio minuter gjorde Bayern München tre mål, där Thomas Müller stod för ett av dem. Det rann sedan iväg ordentligt med ytterligare fyra mål i den andra halvleken.

Bayern kan få möta City

8-2 är ett av de största segerresultatet i Champions Leagues historia. Enligt Gracenote är detta Barcelonas största förlust på 74 år. 1946 förlorade de med 8-0 mot Sevilla i spanska cupen. Dessutom är det första gången sedan 2006 som en semifinal i Champions League spelas utan varken Cristiano Ronaldo eller Messi.

Den tyska stormakten inom fotboll är nu framme vid semifinal i turneringen som avgörs i portugisiska Lissabon. Bayern München ställs nu mot vinnaren av Manchester City och Lyon.

– Vi förtjänar att vinna men vi måste behålla lugnet och fokusera, säger Müller.

MER FRÅN CHAMPIONS LEAGUE: Här är målet som tog Leipzig till CL-semi (13 augusti 2020)

UEFA Champions League

FC Barcelona logo

FC Barcelona

2 - 8

FC Bayern München logo

FC Bayern München

Estádio da Luz, Lissabon
Publik: 0
Domare: Damir Skomina

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.