Se Bayerns läckra avgörande i toppmötet

Bayern München har kopplat ett järngrepp om titeln i Bundesliga. Efter 1-0 i klassiskermötet med Dortmund har laget nu sju poäng ned till just Dortmund med sju omgångar kvar.

– Till slut blev det en Bayern-seger, och det är därför vi är här, säger Thomas Müller i Viasats sändning.

Borussia Dortmund var piskat att vinna mot Bayern München för att inte tappa i toppstriden. Men trots ett intensivt spel där Dortmund skapade flertalet goda chanser lyckades de aldrig ens få in ett enda mål.

Istället skulle München bjuda på en riktig delikatess i slutet av första halvlek som blev matchens enda mål. Från någon meter utanför straffområdet såg Joshua Kimmich att Dortmundmålvakten Roman Bürki klivit fram något, och lobbade då kyligt in bollen i det bortre krysset. Helt otagbart för Bürki.

– Efter det vackra målet av Kimmich försökte vi försvara. För en offensiv spelare som mig var det lite speciellt, säger Müller.

Efter en händelserik andra halvlek där målvakterna fick glänsa kunde till slut Münchenspelarna pusta ut. Och i en tom arena var det tydligt hur viktig segern var när spelarna skrek ut sin glädje. För München har nu kopplat ett rejält grepp om titeln. Och tappar de inte taget blir det klubbens åttonde raka.

– Det var en märklig match. Jag tror båda lagen kände pressen, säger Müller.

För Dortmund var det inte bara förlusten som sved. Erling Haaland utgick nämligen med 20 minuter kvar, och haltade mot avbytarbänken.