Foto: Bildbyrån

Göteborgsbacken nickade boll – föll ihop mitt på planen

Uppdaterad
Publicerad

Göteborgs Beata Kollmats föll plötsligt ihop mitt på planen i mötet med Hammarby på lördagen. Frågan är om det var hennes nick några sekunder tidigare som utlöste det eller vad orsaken var.

– Det första man tänkte var ju om hon fick en hjärtattack. Men det kan säkert vara nicken, säger Göteborgs tränare Marcus Lantz till SVT Sport.

När SVT Sport når tränaren vid 19-tiden sitter laget på tåget hem från Stockholm.

– Hon mår sådär, hon är inte pigg om man säger så. Hon har förmodligen fått hjärnskakning så vi håller koll på henne här på tåget och har kontakt med vår läkare i Göteborg, säger Marcus Lantz till SVT Sport.

Kan orsaken vara att hon nickade bollen precis innan hon föll ihop?

– Det kan säkert vara det. Jag har inte sett att hon nickat ihop med någon och inte fått någon armbåge som skulle kunna vara en utlösande faktor, så det känns som att det var nicken.

Hur reagerade ni på bänken?

– Det första man tänkte var ju om hon fick en hjärtattack, hinner tränaren säga innan samtalet avbröts på grund av tågresan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.