Alisson är klar för Liverpool. Foto: Bildbyrån

Bekräftat: Alisson klar för Liverpool

Uppdaterad
Publicerad

Den brasilianske landslagsmålvakten Alisson är klar för Liverpool. Den tidigare Roma-keepern blir den dyraste målvakten någonsin.

En av sommarens mest väntade transfers är nu i hamn. Den brasilianske målvakten Alisson är klar för Liverpool, det meddelar klubben på sin hemsida.

”Jag är väldigt glad, det är en dröm som går i uppfyllelse att få bära en så prestigefylld tröja för en så stor klubb som är van att vinna” säger 25-åringen till hemsidan.

”Ni kan vara säkra på att jag kommer att ge allt.”

Affären ska enligt brittiska medier vara värt 774 miljoner kronor och gör därmed Alisson till tidernas dyraste målvakt. Brasilianaren kommer senast från italienska Roma där han höll nollan i 17 av 37 serie A-matcher förra säsongen.

Romas sportchef Ramon Rodriguez Verdejo bekräftade under en presskonferens på torsdagen att laget letar efter en ny målvakt, och att svenske landslagsmålvakten Robin Olsen är en av de som klubben tittat närmare på.

– Robin Olsen är en möjlighet, men inte den enda. Vi arbetar lugnt, utan stress.

I VM slogs Alisson och hans Brasilien ut i kvartsfinalen mot Belgien.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.