Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Mauricio Pochettino på Chelseas avbytarbänk Foto: Paul Childs / BILDBYRÅN

Bekräftat: Mauricio Pochettino lämnar Chelsea

Uppdaterad
Publicerad

Mauricio Pochettino lämnar sitt uppdrag som huvudtränare i Chelsea.

Det bekräftar den engelska storklubben på tisdagskvällen.

”På allas vägnar i Chelsea vill vi uttrycka vår tacksamhet till Mauricio för hans tjänst den här säsongen”, säger sportcheferna Laurence Stewart och Paul Winstanley i ett uttalande på klubbens hemsida.

Argentinaren Mauricio Pochettino anslöt till storsatsande Chelsea inför den gångna säsongen och förväntningarna var högt ställda.

En svag start bäddade för en berg- och dalbaneliknande säsong som så småningom räddades upp till en sjätteplats efter en stark avslutning. Trots det får huvudtränaren nu lämna sitt uppdrag.

”Å allas vägnar i Chelsea vill vi uttrycka vår tacksamhet till Mauricio för hans tjänst den här säsongen. Han kommer att vara välkommen tillbaka till Stamford Bridge när som helst och vi önskar honom all lycka i hans framtida tränarkarriär”, säger sportcheferna Laurence Stewart och Paul Winstanley i ett uttalande på klubbens hemsida.

Enligt pressmeddelandet har klubben och Pochettino gemensamt kommit överens om att bryta kontraktet.

”Tack till Chelseas ägargrupp och sportchefer för möjligheten att vara en del av denna fotbollsklubbs historia. Klubben är nu väl positionerad för att fortsätta gå framåt i Premier League och Europa under de kommande åren”, säger Pochettino själv i ett uttalande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.