Mikael Stahre. Foto: TT Bild

Bekräftat: Mikael Stahre till San Jose

Uppdaterad
Publicerad

Mikael Stahre bröt sitt kontrakt med BK Häcken tidigare i veckan. Nu är han klar för att träna MLS-laget San Jose.

I torsdags bröt tränaren Mikael Stahre sitt kontrakt med Häcken för att fortsätta sin karriär i MLS i USA. Nu är det bekräftat att han kliver in som huvudtränare för San Jose.

– Jag är väldigt stolt över att få bli klubbens nya tränare. Jag kommer ge allt jag har och jag är väldigt glad över att få vara en del av klubbens framtid, säger Stahre till San Joses hemsida.

Häcken missnöjda

Stahre valde att bryta sitt kontrakt med Häcken efter bara en säsong i klubben, trots att han hade två år kvar på sitt kontrakt. Klubben svarade med att motsätta sig hans uppsägning och övervägde att förhålla sig till det som ett kontraktsbrott. Trots det låter de honom lämna laget.

Mikael Stahre kom till Häcken inför den gångna säsongen från kinesiska Dalian Yifang. Tidigare i karriären har han bland annat tränat AIK, IFK Göteborg och grekiska Panionios. På hans meritlista finns bland annat ett SM-guld och två svenska cupen-titlar.

Häcken slutade på fjärde plats i allsvenskan 2017.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.