Romelu Lukaku och Dodi Lukebakio fick fira mot Österrike. Foto: Leonhard Foeger / BILDBYRÅN

Belgien besegrade Österrike – klart för EM-slutspel efter drama

Belgien har visat upp sig inför mötet med Sverige på måndag.

Dodi Lukebakio och Romelu Lukaku var förgrundsfigurerna när Österrike besegrades i Wien (3–2) – trots en dramatisk avslutning.

Gruppettan är därmed klart för EM-slutspel.

Österrike, utan skadade stjärnor som Marko Arnautovic och David Alaba, fick en tuff start. Bara tolv minuter in i drabbningen presenterade sig nämligen Dodi Lukebakio.

Den kraftfulle yttern, som ställde till oreda mot Sverige i våras, tryckte sig fram på högerkanten och knorrade in ledningsmålet i bortre.

Dramatisk andra halvlek

Det visade sig vara Belgiens och Lukebakios kväll. För knappt tio minuter in i den andra halvleken var det dags igen.

Yannick Carrasco spelade kort till Lukebakio på en frispark och yttern satte dit sitt andra för kvällen efter en försvarsstyrning.

Tre minuter senare klev en annan segerregissör mot Sverige i våras fram. Den här gången var det Romelu Lukaku.

Roma-anfallaren tryckte distinkt in 3–0 efter en fin framspelning från Jeremy Doku. Centertankens nionde mål i EM-kvalet.

Kuggen avstängd mot Sverige

Österrikes lagkapten Konrad Laimer putsade sedan till siffrorna till 3–1 med 20 minuter kvar. I slutskedet blev även Amadou Onana utvisad efter sitt andra gula, vilket betyder att den belgiske mittfältskuggen är avstängd mot Sverige.

Som om inte det vore nog fick även Österrike straff med sex minuter kvar efter att Arthur Theate fått bollen på armen. Den förvaltade Marcel Sabitzer på bästa sätt och reducerade därmed till 3–2.

Ett resultat som stod sig matchen ut och som gör att Belgien nu är klart för EM-slutspel.