Bennison och Blomqvist saknades på träning

Uppdaterad
Publicerad

Skadeläget i landslaget har blivit än värre.

Stjärnan Fridolina Rolfö är redo att axla ett större offensivt ansvar mot Finland.

– Jag känner att jag kan bära ansvar och vara delaktig i den biten, säger Rolfö.

Grupptvåan Finland kommer på besök till ett slutsålt Gamla Ullevi. Är det någon gång finskorna ska skrälla så är det kanske nu. Sverige saknar en rad offensiva pjäser. Kosovare Asllani är skadad. Anna Anvegård var uttagen men har tackat nej på grund av en hjärnskakning och Stina Blackstenius kommer till samlingen med en skada som hon rehabiliterat under veckan. Lägg där till Rebecka Blomqvist (stukning) och Hanna Bennison (lätt förkylning) som båda missade onsdagens träning.

– Det är ju slutet på året och det har varit en lång säsong, så det är vanligt att skavanker kommer. Vi har en stark trupp och jag litar på laget vi har här. Tror vi kan göra det bästa utifrån den här situationen, säger Barcelona-stjärnan Rolfö som inte backar undan att ta mer ansvar.

– Jag känner att jag kan bära ansvar och vara delaktig i den biten. Jag ska göra allt för att bidra med den energin och ledarstilen som jag har.

Förbundskaptenen Peter Gerhardsson pratar ogärna om spelarna som saknas och lämnade under onsdagens pressträff inga besked kring någon av spelarna som det råder frågetecken kring.

– Man fokuserar på det man ska göra och har väldigt lite fokus på det (skadorna). Det är mer media som fokuserar på det. Vi fokuserar på hur vi ska spela matchen och vilka som ska spela. För oss är det ingen stor sak.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.