Foto: Bildbyrån

Biljettrekord till Frankrike-VM

Uppdaterad
Publicerad

Över 720 000 biljetter har sålts till sommarens fotbolls-VM för damer i Frankrike med 50 dagar kvar till avspark – ett nytt rekord med så lång tid kvar till mästerskapet.

Det har slagits flera publikrekord på damfotbollsmatcher den senaste tiden.

I mitten av mars av slogs ett nytt publikrekord för en klubblagsmatch för damer då drygt 60 000 åskådare såg Atlético Madrid-Barcelona i Spanien, och veckan senare såg nästan 40 000 åskådare den italienska ligamatchen mellan Juventus och Fiorentina.

Och även internationellt fortsätter publikboomen att märkas. Med 50 dagar kvar till VM i Frankrike har det sålts över 720 000 biljetter till matcherna enligt Fifa, vilket innebär nytt rekord.

Finalen redan utsåld

Vid ett liknande läge för fyra år sedan, då VM avgjordes i Kanada, hade det dittills sålts 665 857 biljetter till mästerskapet. Totalt såg 1 353 506 åskådare VM för fyra år sedan, vilket är den högsta siffran någonsin.

Sveriges match mot USA den 20 juni i Le Havre är slutsåld, precis som bland annat finalen och de två semifinalerna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.