Stina Blackstenius har börjat blicka ut mot Europa igen. Foto: Bildbyrån

Blackstenius vill ut i Europa igen

Uppdaterad
Publicerad

Vid årsskiftet går Stina Blackstenius kontrakt med Häcken ut.

Då lockaren ny utlandssejour för den svenska anfallsstjärnan.

– Jag är medveten om att det finns intresse. Det skulle vara väldigt utvecklande för mig att komma ut i Europa, säger Blackstenius till SVT Sport.

Mitt under Champions League-säsongen är Stina Blackstenius en av spelarna i Häcken vars kontrakt med klubben går ut. Intresse har visats från flera olika storklubbar i Europa och anfallsstjärnan har också haft koll på utvecklingen i de europeiska ligorna.

– Det är väldigt kul att se hur många svenskar vi har ute i Europa och i alla storlag just nu. Det är ju en otrolig utveckling som har skett och det är klart att mina tankar också dras dit, att man vill vara ute i Europa där det händer otroligt mycket just nu och att få spela i de bästa ligorna, säger Blackstenius.

”Tror engelska ligan skulle passa mig”

Stina Blackstenius, som 2017 flyttade till franska Montpellier, vände hem till damallsvenskan och Linköping bara två säsonger senare. Men nu tror 25-åringen att hon samlat på sig mer erfarenhet och känner sig redo för att ta steget ut i Europa igen.

– Jag har haft några år i Sverige nu och känner att jag har tagit steg i min utveckling som jag hoppas ska kunna använda om nu möjligheten ges, säger landslagsstjärnan och fortsätter:

– Jag är medveten om att det finns intresse och tycker att det känns superkul. Det lockar och skulle vara väldigt utvecklande för mig att komma ut i Europa, säger hon.

Vilken liga lockas du mest av?

– Jag får väl svara som många andra – den engelska ligan är ju väldigt intressant och spännande. Det är ju mycket som händer där just nu. Det är många lag som har tagit stora steg och vill satsa mycket och många som investerar i hela ligan. Det är en liga som jag tror skulle passa mig som spelare.

Kontraktet går ut vid årsskiftet

Anfallsstjärnan, som varit en nyckelspelare i Häckens Europaresa så här långt, blir mitt under brinnande Champions League-säsong klubblös. Men fram till årsskiftet tillhör hon Häcken och kommer att spela för Hisingslaget mot storklubbar i Europa.

– Det här var ju ett mål vi hade hela tiden, att ta oss in i gruppspelet och nu är vi där och bland många stora lag så vi är så klart väldigt nöjda, säger Häcken-stjärnan som menar att hon just nu fokuserar på det som finns framför henne.

– Jag försöker att bara fokusera på där jag är just nu och just nu är det landslaget och sedan när jag kommer hem är det matcher med Häcken. Så jag tar det steg för steg, säger hon.

ARKIV: Blackstenius matchhjälte för Häcken i CL-kvalet (8 september 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.