Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se Lyons tre mål som innebar seger i första semifinalen mot PSG i CL Foto: OLIVIER CHASSIGNOLE

Blixtvändning av Lyon – osannolik avslutning i CL-semin

Uppdaterad
Publicerad

Lyon svarade för en blixtrande avslutning och vände 0-2 mot Paris SG i den första semifinalen i Champions League till vinst med 3-2.

Det var första gången som Lyon vände ett tvåmålsunderläge till seger i en Champions League-match.

Marie-Antoinette Katoto gjorde bägge Paris SG:s mål och byttes ut och fick se ett ras från bänken. Det som såg ut att bli en trygg 2-0-vinst att ta med sig till returen i Paris nästa söndag förbyttes i en snöplig förlust.

Viktigt mål av Diani

I den 80:e minuten reducerade Kadidiatou Diani till 1-2 genom en tåfjutt i farten när hon bröt in från höger. Det var då ett viktigt mål för Lyon men det skulle komma mycket mer.

Fem minuter senare fintade Melchie Dumornay och vek ut till höger och avlossade den stora kanonen för 2-2.

”Hon testade flera gånger Paris-försvaret med sin snabbhet. Hon var stark i en-mot-en-situationer, snabb och hade en otrolig balans för att täcka bollen. Hon hade en enorm inverkan på matchen”, skriver Uefa som valde Dumornay till matchens lirare.

”Mentalt starka”

Bara minuten senare rann Amel Majri igenom på vänsterkanten och med ett avigt skott stolpe-in fullbordade hon vändningen för 3–2.

– Lyon visar återigen hur starka de är. De är mentalt starka och klarar av att vända. Paris var mycket vassare och hade fler chanser medan Lyon såg energilöst ut men så kom målet, säger SVT Sports expert Hanna Marklund.

Marie-Antoinette Katoto gjorde sina mål för Paris SG runt pausen och med 20 minuter kvar var hon på väg att göra hattrick efter fint förarbete av Tabitha Chawinga men fick inte ordning på avslutet.

I stället för 3-0 där reducerade Kadidiatou Diani till 1-2 och åttafaldiga mästarna Lyon inledde den stora vändningen.

Returen sker nästa vecka i Paris.

UEFA Women's Champions League

Olympique Lyonnais logo

Olympique Lyonnais

3 - 2

Paris Saint-Germain logo

Paris Saint-Germain

Groupama Stadium, Décines-Charpieu
Publik: 38466
Domare: Marta Huerta de Aza

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.