Blomqvist målskytt när Wolfsburg vann i snökaos

Mer snö än gräs på planen.

Då slog Rebecka Blomqvist till i Bundesligadebuten.

Svenskan gav Wolfsburg ledningen i segern hemma mot Potsdam.

23-åringen höll sig framme i straffområdet i den 23:e minuten och rullade in 1-0 i minst sagt svåra väderförhållanden.

Det snöade ymnigt i fotbollsmatchen i norra Tyskland och bollen rullade inte många meter utan att stanna.

Men spelet fortgick.

Lind i mål

Potsdam – med svenska Emma Lind i mål – kvitterade i den 30:e minuten innan Wolfsburgs tyska back Kathrin Hendrich, som assisterade till 1-0, satte 2-1 för hemmalaget minuten senare.

Trots en man kort lyckades Potsdam kvittera i början av andra halvlek. Men Wolfsburg tog tillbaka ledningen genom ungerskan Zsanett Jakabfi i den 57:e minuten och vann till slut med 3-2.

”Vinterunderland”

På Twitter kallade Wolfsburg matchen för ”vinterunderland” och skrev att det var ”otroligt svåra förhållanden”.

Svenska lansdslagsmålvakten Zecira Musovic är skeptisk.

”Hur kan matchen spelas när planen ser ut så här?”, skrev Chelseaspelaren på Twitter.

Rebecka Blomqvist byttes ut i den 67:e minuten. Fridolina Rolfö startade för Wolfsburg men byttes ut efter en halvtimme.

ARKIV: Hedvig Lindahl efter succécomebacken: ”Jag är stolt” (14 jan 2021)