Mittbacken Sven Bender gjorde 2-0 åt Monaco. Foto: BILDBYRÅN

Blytung förlust för Dortmund

Efter ett omskakande dygn för Dortmunds spelartrupp blev det tungt även på fotbollsplanen för det tyska laget. Skadade Marc Bartras ersättare gjorde dessutom självmål.

– Det var svårt att få grepp på matchen, säger Lars Lagerbäck i Viasats studio.

Det var när Dortmunds spelarbuss var på väg till Champions League-matchen mot Monaco igår som laget blev utsatt för ett misstänkt terrorattentat.

Mittbacken Marc Bartra skadades och opererades under natten för handledsbrott. Tidigare idag skickade mittbacken Bartra en lugnande hälsning till Dortmund-fansen via sin Instagram. Men hur länge spanjoren blir borta från spel är ännu oklart.

Självmål av ersättaren

Och det blev tungt för Dortmund även på planen. 1-0 till Monaco genom stekhete 18-årige Kylian Mbappé i den 19:e minuten – då hade Monaco dessutom missat straff två minuter tidigare.

Sen kom 2-0 när skadade Marc Bartras ersättare Sven Bender, gjorde självmål. Mittbacken som inte spelat sedan i mitten av december blev dessutom utbytt i halvtid.

Dortmund fick kontakt när Ousmane Dembélé reducerade till 2-1, men Monaco svarade direkt och 3-1 genom ytterligare ett mål av Mbappé.

Dortmund skulle reducera ännu en gång – men förgäves och Monaco vann matchen med 3-2.