Foto: Bildbyrån

Nu ger Bolt upp fotbollskarriären

Uppdaterad
Publicerad

Usain Bolt har varit öppen med sina drömmar om att bli en professionell fotbollsspelare. Men nu ger jamaicanen signaler att hans förhoppningar om att lyckas är över.

Bolt har provspelat i flera klubbar runt om i världen. Mest noterbart – han gjorde två mål i en vänskapsmatch för Central Coast Mariners i sin första match i oktober förra året.

Men Bolt kunde inte komma överens med den australiensiska klubben om ett kontrakt.

– Jag ska inte säga att det inte hanterades ordentligt, men jag tror att vi tog oss an det fel, men du lär dig. Du lever och lär, har Bolt sagt till ESPN.

– Det var en bra erfarenhet. Jag njöt verkligen av att vara en del av ett lag och det var annorlunda från friidrotten. Det var kul så länge det varade.

Nobbade erbjudande

Förutom att träna med Mariners, så har Bolt även tränat med det norska laget Strömgodset och tyska toppklubben Borussia Dortmund.

Bolt ska också ha nobbat ett erbjudande från maltesiska Valletta, kort innan han lämnade Mariners.

32-åringen har också uttryckt att hans fokus ligger på annat än idrott nu, och att han försöker vara en affärsman.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.