Usain Bolt i West Coast Mariners Foto: TT Nyhetsbyrån

Bolt ursinnig över dopningstest

Uppdaterad
Publicerad

Sprintlegendaren Usain Bolt har blivit kallad till dopningstest under sin försäsongsträning med australiska fotbollslaget Central Coast Mariners. Något som fått den åttafaldige OS-guldmedaljören och elvafaldige världsmästaren att ilskna till i ett videoklipp på Instagram som senare tagits bort.

– Hörrni, jag har slutat med friidrott och hoppas bli en fotbollsspelare... Men se på det här, säger 32-åringen och visar kallelsen till att lämna urin- och blodprov, enligt NTB.

– Hur i hela världen kan jag bli kallad till dopningsprov nu? Jag är ju inte ens en professionell fotbollsspelare. Seriöst, säger han.

– Jag frågade tjejen varför jag blir testad när jag inte har skrivit på för någon klubb än och hon svarade att jag är en elitidrottsman och måste testas.

Usain Bolt avslutade friidrottskarriären efter VM förra året och har sedan dess provspelat med flera professionella fotbollsklubbar. Förra veckan gjorde han två mål i träningsmatchen mot Macarthur South West (4–0).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.