Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: 3CAT

Borgmästaren ber om ursäkt efter märkliga bilderna

Uppdaterad
Publicerad

Barcelonas borgmästare Jaume Collboni ber Alexia Putellas om ursäkt efter att en situation under firandet av Barcelonas CL-titel skapat uppståndelse i Spanien.

Collboni deltog vid firandet av de färska Champions League-mästarna under måndagen. När han sedan skulle fotas med en matchtröja blev det dock ett mindre lyckat framträdande för Collboni.

54-åringen och tröjan fotas tillsammans Barcelonas ordförande Joan Laporta, men någon bild med superstjärnan tillika lagkaptenen Alexia Putellas blir det inte. Efter en handskakning med henne och tränaren Jonatan Giráldez rycker Collboni åt sig tröjan för en egen bild.

Alexia Putellas vänder sig, med handen fortfarande lyft, mot sina lagkamrater och ser oförstående ut.

Efter att röster i Spanien krävt att Collboni ber Putellas, och hela laget, om ursäkt för att han snott åt sig uppmärksamheten valde borgmästaren att göra just det.

På X skriver Collboni att all uppmärksamhet borde legat på laget: ”Jag ber om ursäkt till Alexia Putellas. Jag är alltid på jämställdhetens, feminismens och damidrottens sida.”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.