Vladimir Putin, Edin Dzeko och Anel Ahmedhodzic. Foto: TT och Bildbyrån

Bosniens stjärnor sågar förbundsbeslutet: ”Väldigt chockad”

Uppdaterad
Publicerad

Den 19 november är det tänkt att Ryssland ska möta Bosnien och Hercegovina i en träningsmatch i fotboll.

Ett besked som inte tas emot väl av de bosniska landslagsspelarna.

– Jag blev väldigt chockad när jag såg det, säger Anel Ahmedhodzic enligt Sportsport.

I samband med den ryska invasionen av Ukraina valde Uefa och Fifa att porta ryska lag från officiella fotbollssammanhang.

Trots det har Rysslands herrlandslag lyckats boka in flera träningsmatcher under hösten, bland annat mot Iran och Kyrgyzstan, och nu står det klart att de även kommer att möta Bosnien och Hercegovina den 19 november, dagen innan VM-premiären i Qatar.

Ett beslut som det nu höjs röster emot.

– Jag blev väldigt chockad när jag såg det. Jag vet inte vad jag ska säga förutom att jag är emot den matchen. Vi vet alla vad som händer och det skulle vara ett stort misstag att spela mot Ryssland. Jag har en vän från Ukraina och när jag såg det här blev jag riktigt besviken, säger den tidigare Malmö FF-spelaren Anel Ahmedhodzic som för närvarande spelar i Championship-klubben Sheffield United.

Och han får medhåll från Inter-stjärnan Edin Dzeko.

– Jag är emot spelandet av den här matchen. Jag är alltid och kommer alltid vara för fred. Förbundet vet min åsikt, säger Dzeko enligt Klix.

KLIPP: Så var det när Anel Ahmedhodzic bekräftade att han lämnar Malmö FF (4 december 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.