Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Djurgårdens sportchef Bosse Andersson. Foto: Bildbyrån

Bosse Andersson: ”Självklart kan några bli chockade”

Uppdaterad
Publicerad

En spelare i Djurgårdens herrtrupp i fotboll sitter anhållen misstänkt för våldtäkt. Samtidigt går laget för guld i allsvenskan. Innan Djurgården gick ut med att de stänger av spelaren så berättade de om det för alla sina spelare och ledare.

– Vi har pratat med en del och självklart kan några bli chockade, säger sportchef Bosse Andersson till SVT Sport.

Djurgården toppar allsvenskan och är mitt uppe i en guldstrid. Man spelar även gruppspel i Europa Conference League. Nu skakas klubben av att en spelare i herrtruppen är anhållen misstänkt för våldtäkt.

Under måndagen berättade klubben att de stänger av spelaren.

– Självklart så visste alla spelare, ledare, tränare och personal i Djurgården Fotboll om att vi har en spelare som har frihetberövats under natten innan vi gick ut med det, säger sportchef Bosse Andersson och fortsätter:

– Han är misstänkt för ett brott och han är avstängd från vår verksamhet. Det vet alla spelare och personal i Djurgården.

Hur reagerade spelare och tränare då ni berättade?

– Vi har pratat med en del och självklart kan några bli chockade.

Hur kan det här påverka Djurgårdens trupp?

– Det får framtiden utvisa. Det här hände under förmiddagen och vi är lediga idag. Självklart så vet vi väldigt lite i det här. Vi följer polisutredningen och så får vi återkomma med sportsliga eller andra framtida frågor, säger Bosse Andersson.

Bosse Andersson, sportchef i Djurgården: ”Vi följer polisutredningen” (3 okt):

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Djurgårdens sportchef Bosse Andersson. Foto: Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.