Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se målen som säkrade Brommapojkarnas uppflyttning till allsvenskan Foto: Bildbyrån

Brommapojkarna tillbaka i allsvenskan

Uppdaterad
Publicerad

Brommapojkarna vann mot Brage med 3-2 – och har därmed säkrat det allsvenska kontraktet för nästa säsong. Det var fyra år sedan plantskolan från västra Stockholm var i allsvenskan.

– Jag vet inte vad jag känner, är helt död. Det här betyder allt, det hade jag inte kunnat tro innan säsongen om jag ska vara helt ärlig men vi är så starka i det här laget även om det blev lite jobbigt sista kvarten. Jag är helt tom alltså, säger Oscar Krusnell till SVT Sport.

När domaren blåste av sprang spelarna in för att fira medan det sköts fyrverkerier utanför arenan. På läktarna jublade bland annat Carola som med spänning följde sonen Amadeus Sögaard.

Det blev ett nervöst slut på Grimsta IP när BP:s Robin Frej nickade in Brages reducering 3-2 i  eget mål efter en frispark som slagits in från höger med tio minuter kvar. 

– Det är otroligt skönt att få avgöra på hemmaplan. Det var lite synd att vi behövde göra det så nervöst på slutet men nu ska vi fira och det blir nog en lång natt, säger tränaren Christer Mattiasson som tagit steget från Ettan till allsvenskan med BP. 

Ledningsmål redan i den tredje minuten

Men BP fick en drömstart. Redan efter 2.35 kom det första målet. Brage misslyckades i ett uppspel. Wilmer Odefalk snappade upp bollen och drev framåt och spelade ut den till höger där Oscar Pettersson klippte till distinkt. Brages målvakt Viktor Frodig såg ut att fastna lite och fick se bollen smita in vid ena knät, såg en aning lättvindigt ut.

Efter en dryg halvtimme misslyckades Brage återigen i ett uppspel efter hög BP-press. Marijan Cosic fick bollen i fritt läge av Nikola Vasic och kunde lägga in 2-0 i det bortre högra krysset utom räckhåll för Frodig. Efter en Bragereducering i början av andra halvlek blev Vasic målskytt, 3-1, när han vinklade in en boll från nära håll hårt uppvaktad och knuffad. Oscar Pettersson stod för assisten.

BP har tidigare spelat i allsvenskan 2007, 2009, 2010, 2013, 2014 och 2018.

Superettan

IF Brommapojkarna logo

IF Brommapojkarna

3 - 2

IK Brage logo

IK Brage

Grimsta IP, Stockholm
Publik: 1209
Domare: Per Melin

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.