Se BP:s jättevändning hemma mot Växjö. Foto: Viaplay

BP vände 0–2-underläge till seger hemma mot Växjö

Stor besvikelse efter 0–2 under den första halvleken mot Växjö.

Då stod BP för en urstark vändning.

– Sjukt skönt, säger matchvinnaren Klara Andrup till Viaplay.

Tidigt insläppt mål, straffmiss och underläge med 0–2 när domaren blåste av den första halvleken.

BP:s Frida Thörnqvist var allt annat än nöjd med sitt lags insats de första 45 minuterna.

Kritiken: ”Springer inte för varandra”

– Jag tycker inte alls vi kommer upp i nivå. Vi vinner inte en enda duell och vi springer inte för varandra, sa hon till Viaplay.

Desto muntrare miner var det i Växjö. 2–0-skytten Larkin Russell hyllade inhopparen Victoria Svanström, som assisterade till målet.

– Det var fantastiskt gjort av henne, säger Russell om Svanströms framspelning.

Klassavslut räddade poäng

Hemmalaget fick dock en bra start på den andra halvleken, när Sara Olai tryckte in reduceringen efter en misslyckad boxning av Växjö-målvakten Maja Bay Östergaard.

Kvitteringen skulle också komma. I 77:e minuten tryckte Julia Olsson in 2–2 med ett klassavslut.

– Bollen kom ut på en retur och jag kände att det var dags. Den satt ganska bra. Det var bara att slå till hårt, säger hon.

Matchen såg länge ut att sluta oavgjort – men då avgjorde BP i matchens sista minut. Efter en tilltrasslad situation tryckte Klara Andrup in 3–2.

– Helt otroligt. Vi kom lite fel in i matchen men vi jobbade extremt hårt för varandra, säger Julia Olsson.

Segern innebär att BP klättrar upp till sjunde plats i tabellen, medan Växjö är femma.

Se höjdpunkter från damallsvenskan i SVT Play.