BP vann nykomlingsmötet i cupen

Brommapojkarna besegrade Dalkurd med 2-0 hemma på Grimsta, samtidigt som Sirius blev slaget av superettanlaget Varberg med 2-1 i Svenska cupen.

Brommapojkarna inledde matchen starkt och hade flera heta målchanser tidigt. I den 29:e minuten gjorde Marko Nikolic 1-0 för hemmalaget, hans första mål för Brommapojkarna.  I den andra halvleken var det fortfarande hemmalaget som styrde matchen och i den 51:a minuten blev det 2-0, som också blev slutresultatet. Målet gjordes av Martin Rauschenberg.

Sirius illa ute efter förlust

Varberg vann hemma mot Sirius med 2-1. Hemmalagets första mål kom i den 22:a minuten  men Sirius lyckades kvittera genom Stefano Vecchia i den 40:e minuten.  Perparim Beqaj blev matchhjälte för hemmalaget när han efter en retur sköt ett stenhårt skott och ordnade 2-1. Efter dagens förlust blir det tufft för Sirius att att ta sig vidare ur gruppen eftersom fyra lag inom gruppen ligger inom tre poängs marginal. Nästa vecka ställs Sirius mot gruppledaren IFK Göteborg. Om Sirius förlorar går de inte vidare.

Enkel vinst för Häcken

Häcken besegrade idag Norrby med 4-0 i Borås. Det var den sjätte matchen i rad Häcken vunnit utan att släppa in några mål.

Redan efter sju minuter small det till och Häcken hade tagit ledningen genom Daleho Irandust. I den 27:e minuten kom 2-0 och innan halvtid fixade Paulinho 3-0. I den 52:a minuten gjorde Irandust sitt andra mål i matchen och satte därmed 4-0.

Häcken toppar sin grupp framför Gif Sundsvall på målskillnad med två gruppomgångar kvar.

Elfsborg höll nollan

Elfsborg slog Vasalunds med 4-0. Bortalaget fixade två av målen redan i den första halvleken. Joakim Nilsson spräckte nollan i den 16:e minuten och Ibrahim Dresevic drygade ut till 2-0 precis innan halvtid. I den andra halvleken gjorde Elfsborg två mål inom loppet av två minuter och satte därmed spiken i kistan. Vasalund är därmed utslagna.

Khalili räddade Hammarby

Efter drygt femton spelade minuter tog Hammarby ledningen i matchen genom Sander Svendsen. Hemmalaget fick ha ledningen i ungefär två minuter då Edin Hamidovic kvitterade till 1-1. I den 39:e minuten tog GAIS ledningen efter mål av August Wängberg. Hamidovic fixade även 3-1 i den 62:a minuten. Men bara några minuter senare reducerade Pa Dibba till 2-3.  I den 90:e minuten kvitterar Hammarbys Imad Khalili till 3-3 och blev matchhjälte.  På tillägstid fick GAIS Erik Jonasson-Westermark rött kort efter att ha tilldelats sitt andra gula kort.

Kalmar vände och vann

Det var gästerna Trelleborgs som tog ledningen redan efter någon minut då Felix Hörberg rullade in första målet i matchen. Men Kalmar kvitterade genom Romarinho i den 24:e minuten och gjorde 2-0 i slutet av första halvlek på straff. Kalmars seger gör att drömmen om ett avancemang lever vidare.

Jönköpings södra knep poäng på tilläggstid

Det blev en mållös första halvlek men det var bortalaget Degerfors som tog ledningen genom Oliver Nilsson i den 64:e minuten. Tommy Thelin lyckades göra så att Jönköping fick med sig ett poäng när han kvitterade till 1-1 i den 94:e minuten. Det blir tufft för något av laget att ta sig vidare.