Neymar. Foto: Bildbyrån

Första kvalmissen på fyra år

Uppdaterad
Publicerad

Tio raka.

Men i natt kryssade Brasilien i VM-kvalet för första gången på fyra år.

Borta mot Colombia på Estadio Metropolitano Roberto Meléndez i Barranquilla fick stjärnfyllda Brasilien endast med sig en poäng efter en mållös VM-kvalmatch. Brassarna hade dessförinnan nio raka segrar i det sydamerikanska kvalet till Qatar-VM 2022, och de vann den sista i kvalet till VM 2018. Senast Brasilien inte vann en kvalmatch till VM var femte oktober 2017, 0–0 mot Bolivia.

I den här matchen mot Colombia var det två inhoppare som skapade den bästa möjligheten för Brasilien. I slutet av andra halvlek nådde Leedsyttern Raphinhas inspel en framåtrusande Antony – men Ajaxforwardens avslut från nära håll räddades av David Ospina.

Neymars sista?

Brasilien leder det sydamerikanska VM-kvalet. Colombia har en poäng upp till fjärdeplatsen som ger direktplats till VM i Qatar 2022 – som kan bli Neymars sista världsmästerskap.

I en färsk dokumentär berättar PSG-stjärnan om sina tvivel.

– Jag ser det som mitt sista, eftersom jag inte vet om jag har den mentala styrkan att klara av fotboll längre, säger han.

Världsmästerskapet Kvalet CONMEBOL

Colombia logo

Colombia

0 - 0

Brasilien logo

Brasilien

Estadio Metropolitano Roberto Meléndez, Barranquilla
Domare: Patricio Loustau

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.