Thiago Silva och Neymar var ledsna efter Brasiliens förlust mot Kroatien. Foto: Alessandro Tarantino/AP/TT

Brasiliansk bedrövelse: ”Svårt att hitta ord”

Uppdaterad
Publicerad

Det var tröstlösa brasilianska spelare som grät i varandras armar efter det extremt tunga uttåget från VM efter strafförlusten mot Kroatien. Redan efter kvartsfinalen var det över den här gången.

– Det är tufft men sådant är livet, säger kaptenen Thiago Silva.

Även om det var straffarna som avgjorde, där Neymar inte hann slå sin straff innan det var över, handlade det mesta om eftersnacket att Brasilien släppte in kvitteringen 1-1 när det bara var tre minuter kvar av förlängningen.

– Normalt sett är vi bättre organiserade och brukar inte åka på sådana omställningar. Vi blev oorganiserade och släppte till omställningen, villket var vad de var ute efter i det ögonblicket, säger kaptenen Thiago Silva i en intervju som Fifa gjorde.

– Det är tufft men sådant är livet. Även om det är sorgligt måste vi gå vidare och lyfta upp våra huvuden.

Neymar funderar över framtiden

– Ärligt talat vet jag inte vad som kommer hända. Det är svårt att prata om det nu. Det vore förhastat att säga att det här är slutet, men jag kan inte garantera något. Jag behöver ge mig själv lite tid att tänka på saken. Jag stänger inga dörrar till landslaget, men jag säger inte heller att jag helt säkert kommer tillbaka, sade 31-årige Neymar enligt AP.

Brasilien imponerade stundtals stort i turneringen och slog Sydkorea med 4-1 i åttondelen efter att bara ha gått för fullt i en halvlek. Det stod 4-0 redan i pausen.

– Jag är stolt över de yngre spelarna, av vad vi har presterat, men oturligt nog kan fotboll vara på det här sättet, förklarar Silva.

Det var inte lätt att prata efteråt.

– Det är svårt att hitta ord i det här ögonblicket. Det handlar mer om att trösta dem. Tyvärr kommer vi inte att kunna vinna VM, sammanfattar Silva.

Brasilien är med fem titlar mesta världsmästarna men har inte vunnit sedan Sydkorea/Japan 2002.

På en arena i Sao Paulo där fans samlats slutade samba-bandet på scenen att spela när förlusten var ett faktum, uppger BBC. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.