Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör ljuden som stör EM-lottningen. Foto: SVT

Brittisk youtuber bakom sexljuden i EM-lottningen: ”Placerade en telefon där”

Uppdaterad
Publicerad

Sexläten störde lottningen till fotbolls-EM 2024. I en livestream på sociala medier tar en youtuber på sig kuppen. Och det är inte första gången.

Flera gånger under helgens EM-lottning i Hamburg, Tyskland, hördes pornografiska sexljud som förbryllade alla på plats och de som följde sändningen.

– Det är något oljud här inne, sa konferencieren Giorgio Marchetti.

I en livestream på sociala medier påstår youtubern Daniel Jarvis att han ligger bakom det hela.

I videon syns hur han ringer en telefon under sändningen som ska ha triggat igång stönen.

Samma hände under BBC:s sändning

– Lyssna, det var vi. Vi tog oss in dit (till EM-lottningen), placerade en telefon där, ringde den, sexljud på EM-lottningen 2024, säger han i klippet.

Att Jarvis skulle ligga bakom stärks av att något liknande hände under BBC:s sändning inför FA-cupmatchen mellan Wolverhamptom-Liverpool för tio månader sen.

Uefa ska utreda vad som hände

Då stördes programledaren Gary Lineker av stönen och började skratta förvirrat i livesändningen. Efteråt hittades en planterad telefon som var fasttejpad i studion.

Då, precis som nu, tog Daniel Jarvis på sig det han själv kallar ett ”prank”. BBC bad om ursäkt till de tittare som eventuellt blev kränkta.

Uefa har efter EM-lottningen startat en utredning för att ta reda på vad som har hänt och hur det gick till.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.