AFC tillbaka i allsvenskan

Uppdaterad
Publicerad

AFC Eskilstuna är tillbaka i allsvenskan. Bajram Ajeti startade säsongen i just Brommapojkarna – han avslutade den med att på en frispark skjuta ner BP i superettan.

– Det var skrivet att jag skulle avgöra – och jag skulle göra det mot dem, skrek Ajeti vid slutsignal i C Mores sändning.

Det krävdes därmed bara ett år nere i superettan innan laget kunde ta sig tillbaka svensk fotbolls finrum.

Ni vet historien. Bajram Ajeti hamnade i den förre BP-tränaren Luis Pimentas frysbox. Han lämnade sedan klubben under uppmärksammade former och blev klar för AFC Eskilstuna i somras.

Spola fram till den 25 november och avgörande möte mellan just BP och AFC. I den 75:e vid 1-1-läge ställde han upp sig för frispark. Via BP-muren letade den sig sedan in i mål. Ett helt avgörande 2-1-mål.

– Jag har gjort det innan – det är inget nytt. Perfekt historia. I kväll tycker jag att vi är bäst. Jag sa till min bror: Det är hundra procent – jag kommer att avgöra, säger en lyrisk Bajram Ajeti i C Mores sändning.

”Han är matchvinnare i dag”

– Det var skrivet att jag skulle avgöra – och jag skulle göra det mot dem, skrek Ajeti vid slutsignal.

– Verkligen kul att Bajram får avgöra mot sitt gamla lag, säger AFC:s tränare Nemanja Miljanovic till C More.

2-1 innebar 2-2 totalt i dubbelmötet – AFC till Allsvenskan på fler gjorda bortamål.

På slutet hade Brommapojkarna flera lägen att kvittera och därmed hänga kvar. Men ett flertal vassa räddningar från den förre Roma-målvakten Gianluca Curci räddade också AFC.

– Han är den bästa målvakten. Han är matchvinnare i dag, säger Ajeti om målvakten Curci.

– Han är verkligen en bra målvakt, säger Nemanja Miljanovic.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.