Östersund körde över BP i bottenmötet

Efter en tung start på den allsvenska säsongen visade Östersund klass när laget vann bottenmötet mot Brommapojkarna med 4-0. Dino Islamovic fanns med från start och gjorde sina två första allsvenska mål för Östersund.

Trots att gästerna hade ett stort övertag rent spelmässigt så dröjde ledningsmålet. Först i 27:e minuten kunde Brwa Nouri sätta 1-0 på straff. Gustav Sandberg Magnusson fick bollen på armen när han i situationen innan försökte täcka ett skott i i straffområdet.

Östersund fortsatte att ha kommandot även efter paus och det var ytterligare en fast situation som bäddade för 2-0-målet. Saman Ghoddos stegade fram och tog hand om en frispark strax utanför straffområdet. Nikola Petric i BP-målet kunde inte göra annat än att titta på när bollen satt i krysset.

– Vi har precis köpt in en frisparksmur nu så jag har stått och övat. Det var skönt att få sätta det den, säger Ghoddos till C More.

Islamovic tvåmålsskytt

Dino Islamovic, som kom till Östersund från Trelleborg, gjorde sina två första allsvenska mål för Östersund då han säkrade tre poäng i slutet av andra halvlek. 3-0-målet var en riktig delikatess då Islamovic hittade den bortre gaveln efter att Ken Sema klackat fram bollen.

Mindre än tio minuter senare satte Islamovic slutresultatet då han kom loss på högerkanten och petade in 4-0.

– Det viktigaste är att vi vinner matcherna, men det är klart att som anfallare är det viktigt att göra mål och i dag får jag göra två – det är skönt, säger Islamovic till SVT Sport.

Han menar att ÖFK kontrollerade spelet.

– Vi har bra kontroll under hela matchen. I halvlek snackade vi ihop oss om att köra på ännu mer. Sedan får vi 2-0, 3-0 och 4-0 och sedan är matchen slut.

Segern var Östersund blott andra i Allsvenskan den här säsongen och ÖFK klättrar till elfte plats i tabellen.