Emil Forsberg. Arkivbild. Foto: Bildbyrån

Forsberg med två assist – förlust ändå

Emil Forsberg fixade straff och slog två målgivande passningar mot Bayern München.

Ändå förlorade hans Leipzig med 4-5 efter att Arjen Robben avgjort i 95:e efter en soloprestation.

Seriefinalen mellan redan klara ligasegraren Bayern München och tabelltvåan RB Leipzig blev en målfest utan dess like med inte mindre än nio mål.

18:e framspelningen

Emil Forsberg spelade först fram lagkamraten Marcel Sabitzer med ett inlägg redan i den andra minuten, därefter fälldes han och fixade straff som innebar 2-1. När han sedan spelade fram Yussuf Poulsen, hans 18:e(!) målgivande framspelning totalt den här säsongen, till 3-1 i början av andra halvlek såg det ut som att man skulle besegra den tyska jätten.

Arjen Robben jublar efter att ha gjort 5-4 i 95:e. Foto: TT Nyhetsbyrån

Robben avgjorde med soloprestation

Men då vände Bayern med tre raka mål de sista tio minuterna. Stor matchhjälte för bortalaget blev Arjen Robben som avgjorde i 95:e minuten. Målet var en soloprestation där 33-åringen med en ocean av ytor framför sig tog sig förbi två försvarare, stegade in djupt i straffområdet och tystade hemmapubliken.