Hanna Glas och Amanda Illestedt är tyska mästare. Foto: TT

Hanna Glas och Amanda Ilestedt är tyska mästare

Uppdaterad
Publicerad

Hanna Glas och Amanda Ilestedt firar.

Landslagsspelarna är tyska ligamästare.

Deras Bayern München vann i sista omgången och knäppte ett annat svensklag, Wolfsburg, på näsan.

Allt avgjordes i sista omgången av Frauen Bundesliga – och det stod mellan Bayern München och Wolfsburg i kampen om ligaguldet.

Och det var Amanda Ilestedt och Hanna Glas som skulle få ikläda sig i glädjeminer efter slutsignal.

– Jag är så stolt över laget och vad vi gjort under hela säsongen, säger Hanna Glas till Sportbladet efter matchen.

Svenskornas Bayern München toppade tabellen med två poäng framför Wolfsburg inför säsongens sista match mot Eintracht Frankfurt och hade därmed ett litet övertag.

Men avslappnade var de inte. Det tyska storlaget inledde starkt och Linda Dallman gjorde först 1-0 i den 16:e matchminuten, innan hon åtta minuter senare gjorde 2-0. Halvtid och bekvämt läge för Glas, som inledde från start och Ilestedt som fanns på bänken.

Klara Buhl utökade hemmalagets ledning i den 54:e minuten och med matchens sista spark satte Lea Schüller spiken i kistan – och slutsiffrorna skrevs till 4-0.

Vinsten innebär att Bayern München vinner sin fjärde ligatitel och den första sedan 2016.

– Det var många nya spelare inför säsongen och vi har hanterat det extremt bra. Gruppen har varit otroligt harmonisk, vilket också har visat sig på planen. En fantastisk grupp människor som kom ihop väldigt snabbt.

Nära för annat svensklag

Wolfsburg, med Rebecca Blomqvist och Fridolina Rolfö i klubben, gjorde allt de kunde i sin sista match mot Werder Bremen. Landslagsspelarna kom inte till spel, men laget fick med sig en storseger med 8-0.

Det räckte dock inte och ”Die Wölfinnen” får summera säsongen med en andraplats i ligaspelet.

Målvakten Emma Lind i Turbine Potsdam hamnar å sin sida på fjärdeplats med sitt lag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.