Foto: TT/Wikipedia

Bygger extraläktare – för att Zlatan kommer på besök

Uppdaterad
Publicerad

I helgen reser Zlatan Ibrahimovic och Los Angeles Galaxy till Chicago för bortamatch.

Då bygger Chicago Fire extraläktare för att hantera biljettrycket inför svenskens ankomst.

När Chicago Fire spelade sin hemmapremiär i mitten av mars mot Sporting Kansas City lyckades man ”bara” locka 14 021 åskådare till hemmaarenan som rymmer 21 891.

När Zlatan Ibrahimovic och Los Angeles Galaxy kommer på besök i helgen är biljettrycket ett helt annat.

Enligt lokaltidningen Chicago Tribune är matchen redan utsåld – och klubben sätter upp tillfälliga läktare för att kunna sälja fler biljetter. Biljetterna uppges säljas för upp mot 350 dollar, motsvarande drygt 2 950 kronor.

”Viktigt att vi gör en bra match”

– Det blir en annorlunda utmaning helt klart. En utmaning som många av oss aldrig tidigare upplevt. Vi ska försöka utnyttja hans svagheter, om han har några, säger Chicagos vänsterback Brandon Vincent till Chicago Tribune.

Klubbens mittfältare Dags McCarty, som gjort 13 säsonger i MLS, hoppas att man göra det bästa av det enorma trycket som väntar i helgens match.

– Om det är många i Chicago som inte hejar på Fire men som vill se Zlatan spela, så är det viktigt att vi gör en bra match. Efter matchen kanske de säger ”Zlatan spelade inte så bra, men mitt Chicago-lag, laget som jag kan gå och titta på vecka in och vecka ut, spelade fantastiskt”, säger McCarty.  

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.