Glodis Viggosdottir och Caroline Seger. Foto: Bildbyrån

Caroline Seger hyllas av Glodis Viggosdottir: ”En av världens bästa”

Uppdaterad
Publicerad

Caroline Seger hyllas som en av världens bästa av isländska lagkompsien i Rosengård, Glodis Viggosdottir.

– Hade jag varit svensk hade jag hoppats på att hon fortsätter, säger Viggosdottir.

Caroline Seger var en av de framstående spelarna när Sverige slog Island med 2-0 och knep biljetten till EM i England 2022. Huruvida veteranen fortsätter spela fram tills dess är fortfarande oklart. Segers kontrakt sträcker sig två år till med Rosengård.

Ska man tro på Segers lagkompis Glodis Viggosdottir så är Seger en viktig kravställare i klubblaget – och till och med en av världens bästa på sin position.

Damlandslaget i fotboll

– Hon är en av världens bästa. Seger har höga krav på alla och det är inte okej att inte göra sitt bästa på varken träning eller match, säger Viggosdottir.

Seger:

– Som vanligt har jag betalat bra... Så klart är det otroligt kul att höra. Det känns väldigt bra och jag känner mig fortfarande bra. Kul att det också syns i motståndarlaget. Men det är svårt för mig att tänka så himla långt framåt. Där jag är nu känns väldigt bra. Jag har gjort ett bra år och fotbollen känns bra och rolig. Det är det viktigaste. Sen får vi se var det här landar när vi ska resa till England.

Sofia Jakobsson menar ålderkvinnorna Fischer och Seger är viktiga för landslaget.

– De är otroligt duktiga och rutinerade och betyder mycket. Jag hoppas så klart att dom är med på ett EM.

Håller de om 1,5 år?

– Ja, det är inte så lång tid. Det kommer gå snabbt.

KLIPP: Olivia Schough gör 2-0 för Sverige mot Island

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damlandslaget i fotboll

Mer i ämnet