Caroline Seger. Foto: Bildbyrån

Caroline Segers besked: Fortsätter i landslaget

Uppdaterad
Publicerad

Caroline Seger var knäckt efter att ha missat den avgörande straffen i OS-finalen mot Kanada. Men det blev inte det sista hon gjorde i landslaget.

– Det har inte förändrats något efter OS. Det ska bli roligt att spela kval igen, säger hon till Aftonbladet.

36-åriga Caroline Seger är lagkapten i Blågult och kommer att fortsätta vara det. Hon kommer att finnas med då Peter Gerhardsson tar ut sin VM-kvaltrupp den 7 september.

– Det är som jag sagt innan, att så länge jag är med och presterar och jag är motiverad och spelar fotboll framförallt i Rosengård så är jag med i landslaget. Det har inte förändrats något efter OS. Det ska bli roligt att spela kval igen, säger Seger.

Gerhardsson var på plats då Rosengård besegrade Vittsjö med 4-0 på torsdagskvällen.

– Jag tycker Caroline Seger ser fantastisk bra ut i det här och i den position hon har också i landslaget. Det syns i en sådan här match att det är en kvalitetsspelare, säger han.

Caroline Seger har gjort 221 landskamper för a-landslaget, vilket är ett Europarekord. Sveriges nästa mästerskap är EM i England nästa sommar.

KLIPP: Mimmi Larsson hyllar Seger (21 aug)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.