Andre Andres Porto skrällde mot Jose Mourinhos Chelsea. Foto: Bildbyrån

Casillas jubilerade med seger

Uppdaterad
Publicerad

Porto slog Chelsea på hemmaplan med 2–1 och målvakten Iker Casillas blev samtidigt den spelare som gjort flest matcher någonsin i Champions League – 152 stycken.

Chelsea föll i Portugal och Porto med Iker Casillas mellan stolparna fick fira dubbelt. Det blev inte bara tre poäng och lagets fjärde pinne på de två första matcherna.

Med 152 framträdanden passerade veteranen samtidigt Barcelonas mittfältsgigant Xavi (151) i antal spelade matcher i Champions League.

Maicon segerskytt

Hemmalaget, där Chelseas portugisiske manager José Mourinho slog igenom på allvar, tog ledningen i slutet av den första halvleken, men med en jättefrispark kvitterade Willian på stopptid.

Segermålet skarvades sedan in av brassebacken Maicon tidigt i andra halvlek.

– Fick tog de tre poäng som vi kom hit för. Vi kommer fira lite och sedan börja fokusera på nästa match, säger Maicon enligt Champions Leagues twitterkonto.

På stopptid hade Diego Costa ett jätteliäge att kvittera men bollen gick utranför.

– Det var en bra prestation med två stora misstag. Ibland gör du misstag men straffas inte. Vi straffades, säger Mourinho.

– Det är troligen den svåraste motståndaren vi har under gruppstadiet, de är verkliga konkurrenter om förstaplatsen i gruppen, säger han.

Spelarna med flest matcher i CL

152 – Iker Casillas

151 – Xavi

142 – Raúl

141 – Ryan Giggs

125 – Clarence Seedorf

124 – Paul Scholes

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.